Som medlem af en A-kasse, får man dagpenge ved arbejdsløshed, men for mange mennesker er dagpengebeløbet ikke nok til at kunne klare sig. Derfor tegner mange en ekstra forsikring hos A-kassen som kaldes en lønsikring eller lønforsikring. Med en lønsikring kan man sikre en større procentdel af sin løn og derfor klare sig nemmere hvis man mister sit arbejde. Det er muligt at forsikre sig helt op til 90 % af sin normale løn. Det er vigtigt at man vælger den lønsikring, der passer til ens økonomi.

Man skal være medlem af en A-kasse for at kunne tegne en ekstra lønsikring. Det er også muligt at en fuld lønsikring hos et forsikringsselskab uden A-kasse, men det kan anbefales også at have A-kassen, da de kan hjælpe med at skaffe en arbejde på længere sigt samt tilbyde kurser og lignende.

Stort set alle A-kasser tilbyder lønsikring, så er man interesseret, bør man tjekke de forskellige A-kasser, inden man vælger en ny A-kasse. Der er nemlig forskel på hvor meget man kan få udbetalt og hvor længe man kan få de ekstra penge, som lønsikringen giver.