Man skal være opmærksom på at hvis man arbejder eller har andre indtægter i den periode, hvor man er ledig, medfører det fradrag i dagpengene. Når man modtager dagpenge, skal man udfylde et dagpengekort. På dette kort skal man opgive alle arbejdstimer samt andre eventuelle indtægter. Dette gælder også arbejde, som man udfører i sin fritid samt ulønnet arbejde.

Hvis man som bibeskæftigelse driver en selvstændig virksomhed, giver alt den tid, som man bruger på virksomheden, fradrag i dagpengene. Dette er inklusiv tid på transport og administration.

Derudover er der særlige regler for forskellige brancher. For kunstnere kan det være indtægter man får for genanvendelse af film, teater og bøger, som medfører fradrag i dagpengene.

Når nogle mennesker holder op på et arbejde, kan de få et såkaldt “gyldent håndtryk”. Dette kan også medføre fradrag i dagpengene. Der er også mange som får løn uden at arbejde, hvis man f.eks. er fritstillet i en opsigelsesperiode eller har kørt en faglig sag mod sin tidligere arbejdsplads og har vundet sagen og dermed fået en erstatning. I begge tilfælde får man fradrag i dagpengene. Og da lønnen eller erstatningen ofte er større end dagpengene, kan det medføre at man slet ikke får dagpenge i den periode. Det er derfor en god idé at kontakte sin A-kasse hvis man bliver tilbudt en fratrædelsesgodtgørelse, da reglerne er meget komplicerede og man dermed risikerer karantæne fra dagpenge udover fradraget.

Hvis man har en indkomst, der ikke har forbindelse til arbejde, som f.eks. lotto gevinster samt hvis man har ophavsret på noget som giver bibliotekspenge eller udbetalinger fra Copydan, bliver det ikke trukket fra dagpengene.